maanantai 28. helmikuuta 2011

Pyramidipohdintaa

Tänään oli selvästi jo kevättä ilmassa. Työpäivän jälkeenkin ehti mukavasti lenkille ja melkein valoisassa (toiset saattaisivat sanoa hämärässä) takaisinkin. Muutenkin lenkki oli jo ennätys tässä aloittamisessa. Aikaa kului tunti ja matkaakin ihan mukavasti - ja huomaamatta. Oleellista oli, että hengitys pysyi aisoissa ja pystyi puhumaan. Kaikilla vanhoilla opeilla on näköjään itunsa. Niin silläkin jo vissiin koulussa kuullulla PPP-metodilla. Eli vauhti sellaiseksi, että pitää pystyä puhumaan. Yksinkertaista, kun vaan malttaisi.
Joka tapauksessa tällä lenkillä pystyi puhumaan ja kyllä puhuttiinkin. Mm. siitä, millaista tukea personal trainerilta odotan. Asiakaslähtöistä on näköjään ajattelu oman työpaikan ulkopuolellakin! Ja kyllähän minulla on asiakkaana odotuksia. Lenkkiseuraa on sinänsä kotona, kunhan vaan lähden lenkille. Tarvitsen jonkun, joka aina silloin tällöin tyystää vauhtia ja katsoo, että teen asiat oikein. Ja vähän kontrolloi. Ja joskus varmaan tulee sekin kohta, jossa pitää patistaa tekemään enemmän ja tehokkaammin - niin ainakin toivon. Ja hyvä on olla joku ohjaamassa kunhan päästään kuntosalijuttuihin ja ehkäpä joskus uusiin lajeihinkin. Ja neuvomassa kunnollisia venytyksiä.
Toinen omasta mielestäni mukavasti pitkäksi venähtäneen lenkin puheenaiheita oli ruoka. Mukava oli kuulla, että meidän perheen ruokatottumukset (meillä ne on aika tavalla samat kummallakin) eivät ole ihan päälaellaan. Tai siis ovat. Ruuat ovat pääsääntöisesti oikeita, mitä nyt herkkuja ja viiniä hiukan turhankin runsaasti. Suurin juttu on se, että pääosa energiasta tulee nautituksi illalla eikä silloin, kun ihminen on aktiivisimmallaan. Näin sen ymmärsin, että energiakolmio pitää kääntää ylösalaisin ikään kuin suppiloksi. Nyt se on pyramidi, joka seisoo todella tukevasti leveällä pohjallaan. No muutosta on alettu jo toteuttaa pienin askelin - vähän samaan tapaan kuin kevät on ilmiselvästi tulossa.
Siinä kevään valossa kävellessä oli muuten hupaisaa huomata, että kaupunki on tässä minun liikkumiseni välivuosina pysynyt aktiivisena. Läheiseen puistoon on ilmestynyt frisbeegolfkenttä. Ja ovat uusineet pallokentän aitoja. Hienoa, että jossain on oltu aktiivisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti