sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Suunnitelmallisuutta ilmassa

Viikon liikunnat jäi hitusen vähemmälle kuin edellisellä viikolla. Nyt on kuitenkin aikaa keskittyä kaikkeen mukavaan ja siinä ohessa liikuntaan. Tänään lenkillä innostuin kävelemään pitemmälle ja pitempään kuin aikoihin. Tottakai kotiin tullessa väsytti, mutta silla tavalla mukavan terveesti. Se on kyllä pakko myöntää, että pohjimmiltani olen varmaankin eniten laiska. Oikeastaan ainoa tapa, jolla saan venytettyä lenkkejä on, että hiukan huijaan itseäni. Se tapahtuu usuttamalla itsensä kävelemään yksinkertaisesti tarpeeksi kauaksi kotoa. Takaisin päästäkseen on vaan käveltävä koko matka, jos haluaa takaisin lihapatojen ääreen. Tästä saatiinkin seuraava kätevä aasinsilta talviloman viettämiseen mökillä.
Varustautuminen mökille ja lomaan tapahtui varmaan lähinnä 60-70-luvun tyyliin. Silloin muistan, että talvilomalle mökille lähdettäessä varattiin kaikki mahdollinen mukaan, koska kauppaan ei ollut kovinkaan helppoa mennä. Niin tein minäkin tällä kertaa. Lomaviikon ruokalista suunniteltiin etukäteen ja hankinnatkin tehtiin pitkälti ennakkoon. Syynä ei ollut kauppojen puute - niitä on kyllä täällä mökkipitäjässäkin ihan yllin kyllin. Halusin ennakkosuunnittelulla ja varautumisella varmistaa, että lomalla ei hairahduta ruuan suhteen mihinkään ylilyönteihin. Vaikka kauppoja täällä onkin, ei se välttämättä tarkoita että herkkukiusaukset olisivat mahottomat, mutta ennakkosuunnittelu tuo mukavan turvallisuuden tunteen ruokailuihinkin.
On siinä sekin hyvä puoli, että ruokalistaan voi sijoittaa ihan oikeita herkkujakin, kunhan ne ottaa huomioon muissa valinnoissa. Tulokset tästä suunnitelmallisuudesta näkyvät toivon mukaan jonkin ajan kuluttua.
Ruokapuolesta on muutenkin pakko kehaista, että herkkujen määrä on ihan selkeästi tipahtanut. Yritys pitää ruokavalio vähillä hiilareilla, on sekin sujunut ihan mukiinmenevästi. Mitään puhdasoppisuutta hiilareiden kanssa ei ole haettú, kunhan vältellään vaaleaa leipää, vaaleita jauhoja, perunaa, riisiä ja sokeria. Ja se viinikin on vähentynyt ihan huomattavasti. Olo on jollain tavalla keveämpi, eikä se nyt vielä kilojen katoamisesta voi suuresti johtua.

1 kommentti:

  1. Hoi,
    onnea vaan. Aivan loistavaa tavoitteenasettelua ja toimintaa. Ei ollenkaan otsa rypyssä.

    VastaaPoista