sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Onhan niitä lihaksia

Kiireinen viikko ollut, mutta kyllä on tullut liikuttuakin. Alkuviikosta tehtiin lihaskuntotestit ja ensimmäinen visiitti kuntosalille. Ihan mielenkiintoista. Kädet selvisivät puhtain paperien testauksesta. Onneksi olkoon Kädet!Olen kyllä aina tiennyt, että kädet minulla on vahvat vaikka niissä välillä kaikenlaista kremppaa onkin. Joka tapauksessa painot nousivat ylös vuoron perää sillä tapaa, että PT antoi luvan lopettaa ja tuloksena siis täydet pisteet. Valitettavasti en kuitenkaan ole mikään käsilläkävelijä, joten pelkillä hyvillä käsilihaksilla ei pitkälle pötkitä. Ja mistähän ne lienee tulleet? Päivittäinen hiiren kesyttäminen ei juurikaan lihaksia vahvista ja vaikka syömällä on tämä ylipaino hankittu, niin eipä se lusikankaan suuhun vieminen juuri lihaskuntoa kehitä. Lienee siis luontaista.
Muiden lihasryhmien kanssa olikin sitten toisin. Vatsat ja jalat saivat arvosteluksi välttävä ja selkälihaksia ei tuloksesta päätellen minulla taida ollakaan. Toisaalta testien perään tehty kuntosaliohjelma kyllä todistaa, että ne selkälihaksetkin jossain olisivat. Joku paikka selässäni on sen (tai näiden parin) kuntosalitreenin jälkeen kipeinä. Vai onkohan olemassa läskiä, joka kipeytyy lihasharjoituksista?
Nyt siis on päästy jo tähän lihaskuntoharjoitteluunkin ja tuon opastuskerran jälkeen on kertaalleen tullut käytyä jo kuntosalillakin (firman piikkiin!). Ihan mukavalta tuntui, vaikka aika härveleitä ne laitteet ovat. Ja kyllä sai hiukan pähkäillä mikä laite on mikä, kun itsekseen oli toisella salilla. Liekö sama juttu kuntosalilaitteiden kanssa, kuin on näiden sirumaksupäätteiden kanssa - hevin ei kahta samanlaista samaan tarkoitukseen tehtyä laitetta tule vastaan.
Viikkon on kuulunut kovista kiireistä huolimatta myös hapekasta kävelyä uusien teleskooppi kävelysauvojen kanssa Vuokatin raikkaissa maisemissa. Nyt on päästy jo niin pitkälle, että neljän päivän putki työmatkalla hotellissa pakotti oma-aloitteisesti kunnon lenkille joka päivä. Käsien lisäksi onnittelen tänään itseäni, että olen muutoksessa päässyt jo näin pitkälle.

1 kommentti:

  1. Hyvä Ulli, jos haluut joskus kokeilla sellaisia bungy-sauvoja, joissa on iskunvaimentimet niin ota yhteyttä. Siinä pitää tehdä hartioilla vähän enemmän duunia.
    Timo

    VastaaPoista