maanantai 6. kesäkuuta 2011

Ketkuja välineitä ja uusia lihaksia

Kevään työkiireiden lomassa on liikunta muuttunut jotensakin golf-painotteiseksi. Personal Trainer ei oikein siitä tunnu tykkäävän, vaan patistaa lihaskuntoharjoituksiakin tekemään. Minusta puolestaan tuntuu, että valintoja on tehtävä, kun lempiharrastuksellekaan ei oikein ole tuntunut jäävän aikaa kaiken työtekemisen ja työmenemisen lomassa. Levätäkin (siis oikeasti nukkua) pitää. Toukokuussa olisi ollut helppo ihan kokonaan lipsua pois kaidalta liikunnan tieltä, mutta ei. Apuun tuli niin PT kuin erilaiset vimpauttimet.
Itseni tuntien tiedän, että mitä kesemmäksi mennään, sitä hankalampi minua on houkutella minnekään kuntosalin uumeniin puhisemaan. Kuntosaliharjoittelu on kyllä alkanut tuntua ihan OK-jutulta. Ratkaisu kesäiseen lihaskuntoharjoitteluun on käänteentekevä "mökkikuntosali". Se on suunniteltu turvaamaan kohtuullinen lihaskuntoharjoittelu myös kesäaikaan ja lomalla.
Mökkikuntosalin resepti on varsin yksinkertainen:
  • parit kahvakuulat, jotka sopivat kummallekin meidän perheessä
  • jokunen pari käsipainoja (säädettävät -sanoo PT)
  • ja sitten jumppapallo.
Nämä a) hankitaan tai b) etsitään kaappien kätköistä.  Välineet puhdistetaan pölystä ja kannetaan pihamaalle ja sitten keitos  höystetään PT:n laatimalla ja neuvomalla runsaalla liikevalikoimalla, joista jokaiselle harjoituskerralle valitaan 10-12. Ja nautitaan innolla ja hikeä pukaten. Ainakin meillä osa tästä varustuksesta on ihan hiljaa ja häiriötä aiheuttamatta lymynnyt kaapeissa ja työpöydän alla.
Kaksi tapaamista on nyt käytetty PT:n kanssa liikeiden opetteluun ja kokeiluun. Toinen meni kahvakuulien kanssa puistossa. Yllättävän hauskaa ja mikä yllätys olivatkaan parin päivän päästä ne lukuisat uudet pienet, lepotilasta herätetyt lihakset. Viattoman tuntuinen "kuulien heiluttelu" edellyttää näköjään lihastyötä, joka puolestaan on omiaan kehittämään lihaksia!
Toinen sessio meni jumppapallon kanssa. Meilläkin sellainen on ollut pari vuotta kotona työhuoneen pöydän alla. Sen päällä on mukava lepuutella jalkoja kirjoittaessa ja joskus on ollut ihan hauska istuskella sen päällä katsomassa telkkaria. Nyt tuo pehmeä ja pullea kaveri sai ihan uuden elämän. Sen kanssa voi tehdä suunnilleen kaikkien lihasryhmien harjoitteet -- ja hauskaa on! Ja ainakin näin kesäaikaan voittaa kuntosalin. Ja entistä hauskempaa oli havaita ne erityisesti vatsassa ja kyljissä sijaitsevat uudet lihakset. Kovinkaan paljon ei kyllä huvittanut naureskella...Kuinka paljon voi uusia lihaksia ollakaan tällaisella keski-iässä tarpovalla naisihmisellä?
No seuraavaksi keskitymme ennen kesälomia yhden tapaamisen verran venyttelyyn. Lempiharrastukseni on omiaan jollain tapaa selkeästi lyhentämään lihaksiani. Johtuu varmaan siitä, että alitajuisesti uskon valtaväestön mantraan, että ei se golf mitään liikuntaa ole, vaikka totuuden toiseksi tiedänkin. Ja venyttelythän kuuluvat vain liikunnan yhteyteen, joten mitäs sitä 10 km kävelylenkin (jolla kävelyn keskinopeus lähentelee 5 km h!) jälkeen turhaan venyttelemään.... Kohta siis opitaan sekin.

1 kommentti:

  1. Olinkin jo huolissani, että miten menee, kun blogi päivityksiä ei ole tippunut. Voi tietysti olla että olemme itse vaan tötteröineet palstahommissa ja Nurkan leikkipuiston kesämeiningeissä.

    VastaaPoista